sâmbătă, 20 iunie 2009

Noul Muzeu Acropolis













Azi se inaugurează, după multe peripeţii şi scandaluri(că grecii sunt în Balcani, ca şi noi) Noul Muzeu Acropolis, una dintre cele mai mari investiţii culturale din Europa ultimului deceniu. Aveţi aici mai multe amănunte. Ar fi de remarcat costul total al Muzeului Acropolis: 200 de milioane de euro. Cam cât au înghiţit până acum fiecare în parte Pasajul Basarab şi tâmpenia aia numită "Autostrada Transilvania".
Am avut şi clădirea numită acum "Casa Radio", destinată a fi muzeu. Care putea fi transformată foarte uşor într-un mare complex cultural. Acum zace, ruptă în două, aşteptând să fie transformată într-un Mall. Biblioteca Centrală de Stat, de pe cheiul Dâmboviţei, pentru care ne-am şi împrumutat câteva zeci bune de milioane de euro, zace şi ea neterminată de două decenii. Şi ne întrebăm de ce nu vin turişti în Bucureşti. De ce ar veni? Ce ar avea de văzut? Aurolaci, câini vagabonzi, creşetori, mormane de gunoaie?

2 comentarii:

geomarz spunea...

Revin la ceea ce am tot spus.
Politicienii "en titre" de pe malurile dîmboviţene, nu sînd decît nişte şnapani. Găinari de colţul străzii care se uită numai la ce-şi bagă prin buzunare.
Asta e una.
A doua este că, tot ceea ce fac, fac sub vajica supraveghere a unui "frate mai mare" care i-a adus în frunte bucatelor şi îi susţine.
Tot ce este ins de bună cuviinţă din ţară, s-a dat de-o parte, şi aşteaptă vremuri mai bune, sau a plecat spre alte zări...

Anonim spunea...

Acum, despre muzeu.
Imaginea exteriorului nu-mi spune nimic. Vederea aceea ar putea să nu fie cea mai favorabilă arhitecturii clădirii.
Interiorul, însă, este impresionant...