duminică, 14 iulie 2013

Hala Matache: ruine, ruine

Am trecut iar prin zona Pieței Matache. Se lucrează în draci, chiar dacă azi este duminică. Deocamdată se dărâmă. Sincer, nu știu cum îi spune clădirii care dispare azi. Avea o Alimentara la parter, și era vopsită într-un galben lămâios. Se pare că fusese zguduită zdravăn la cutremur, se văd clar urmele consolidărilor. Le-au văzut și inevitabilii țigani, care vor avea o masă bogată azi, după ce vot căra tot fierul ăla!
 
Sub ochii nu foarte prietenoși ai celor care lucrează acolo. Asta mă sictirește cel mai tare: e domeniu public, lucrarea se face din bani publici. Am tot scris despre idiosincrazia față de aparatul de fotografiat. Pe care nu o înțeleg. Bine, unii se tem de scandaluri de presă, care adesea sunt inventate. Dar de aici până la sictirul generalizat este cale lungă.
 
Un ultim cuvânt despre ruina mea preferată. E bine, mersi, la locul ei. Deși între timp au mai dispărut părți din ea, rezistă. E bine!
 















    

Un comentariu:

Ando spunea...

Abia astept sa se termine odata cu zona asta...sa vezi cum se linistesc lucrurile si cum o sa zburde cu masinile, pe noua artera, toti aparatorii cartierului ala mizerabil -per ansamblu!