vineri, 24 iulie 2009

Fericit cel care, ca Ulise
























Fericit cel care, ca Ulise, a făcut o prea frumoasă călătorie în viaţa lui, spune un vers. Călătoria asta aş fi vrut s-o fac. Nu se poate, asta e. Cum tehnologia ne permite, acum, să călătorim virtual, vă invit pe insula Sifnos, din proximitatea Cycladelor.
"Slăvite fie Sifnos, Amorgos, Alonissos, Thassos, Itaca şi Santorin, Cos, Ios şi Sikinos... Slăvite fie masa de lemn, vinul auriu cu reflexe solare, jocul de lumini al apei pe tavan, valurile şi vâslele împerecheate, urma unui pas, înţelepciune pe nisip, un greiere ce dirijează mii de alţi cântăreţi ca el, conştiinţa orbitoare ca vara!" Aşa evocă Odyseeas Elytis locurile dragi lui, începând cu Sifnos.
Fotografiile, precum şi reportajul acesta au apărut în Le Figaro Magazine.














4 comentarii:

F spunea...

Buna.am fi onorati daca ati face parte din grupul nostru,si ati participa la crearea celui mai mare blog din Romania.Bafta si va asteptam inscrierea ,prin formularul din pagina "Alatura-te"!

Anonim spunea...

Va salut!

In urma unei cautari pe Google dupa termenul "realitate virtuala", am dat peste blogul dumneavoastra care se intituleaza foarte interesant. Daca sunteti interesat de realitatea virtuala, poate ma ajutati si pe mine, oferindu-mi un raspuns la o nelamurire mai veche de-a mea.

Stau de ceva vreme si ma intreb daca termenul de "realitate virtuala" este folosit corect. Credeti ca acest termen desemneaza doar "o simulare generata de calculator a unui mediu tridimensional in care utilizatorul este capabil sa vizualizeze si sa manipuleze continutul acestui mediu." cum spunea un prof. de info, sau include toate artefactele umane imateriale? Un tur virtual al cladirii x este o copie fidela a ceva ce exista. Ok. dar Star Treck? Nu este tot o realitate virtuala? Ma (va) intreb: Realitatea virtuala ar trebui sa se rezume la jocurile din online sau ar trebui sa cuprinda si tot ce tine de imaginar si nu are un corespondent in lumea reala?

Constantin Gheorghe spunea...

Domnule Dumitru, aveţi aici, pe blog, o explicaţie. Este un punct de vedere strict personal. Dar ideea este aceea de a defini în sens larg termenul. Jocul pe calculsator este doar o parte a realităţii virtuale. Tot realitate virtuală este şi un simulator, dar şi prezentarea unei galerii de artă, să zicem.

http://wwwcalatoriivirtuale.blogspot.com/2008/04/noua-societate-sau-doua-via-am-decis-s.html

GraficWorld spunea...

Ciao, sono passato di qui e ti lascio un salutino. Anche a me piace la fotografia raccolgo i miei click nel blog. Ti auguro una buona giornata.
Gio'