marți, 22 noiembrie 2011

Piaţa Revoluţiei # 1
















Fotografiile sunt făcute din piaţeta delimitată de străzile Cristian Popişteanu şi Câmpineanu, unde s-a construit clădirea care adăposteşte şi Teatrul Excelsior.  Pe locul lui era înainte una dintre sălile teatrului "Ţăndărică". Cum arată, vedeţi şi voi. Şi aici, printre clădirile vechi, mai bine sau mai rău întreţinute, se insinuează clădiri noi, banale, care nu spun nimic, şi care se potrivesc ca nuca'n perete cu ansamblul, vezi fotografiile zece şi unsprezece.

Apropo de felul în care arată clădirile vechi: dacă fostul hotel Union, transformat într-un soi de centru de afaceri, se ţine încă bine, celălalt hotel, Negoiul, se degradează vizibil. Hotelul Continental, recent renovat, şi-a pierdut grădina de vară, cea dinspre strada Câmpineanu, şi cofetăria, situată pe aceeaşi latură. De grădina aia de vară mă leagă multe amintiri, şi până prin anii '90 i-am fost client fidel. Te simţeai într-o altă lume, cum îi treceai pragul. Acum farmecul a dispărut...

Ştiu că soluţia aleasă de cei care au construit hotelul Novotel pentru a marca faptul că acolo a fost vechea clădire a Teatrului Naţional nu este privită cu ochi buni. Mie mi se pare OK, numai că s-au zgârcit la bani şi arată sărăcăcios, vopseaua se cojeşte.  Mai bine lipsă, decât aşa.

Niciun comentariu: