joi, 2 iunie 2011

Acum are şi un numeCopacul ăsta, fotografiat într-o parcare de hipermarket, se numeşte copacul de mătase. Am aflat acum de la un cititor al blogului acesta.  Şi da, îmi place ideea posesorului blogului, de a face un soi de inventar al copacilor care ne plac. Cine ştie, vom avea nevoie şi de o arhivă a lor, cum avem nevoie de una a caselor vechi. E parte a istoriei noastre. E bună la ceva şi realitatea virtuală.

2 comentarii:

Dragos Bora spunea...

"Cunoasterea si ocrotirea plantelor rare" - A. Ionel, A. Manoliu, V. Zanoschi, Ed. Ceres 1986 are un mic capitol intitulat "Arbori ocrotiti in Romania".

" [...] Pentru frumusetea, varsta si dimensiunile lor exceptionale, pentru raritatea lor sau pentru faptul ca sint marturii ale unor evenimente istorice, multi arbori izolati de pe teritoriul tarii noastre sint ocrotiti prin lege. Prezentam in continuare o parte dintre cei mai interesanti, grupati pe specii."

Din Bucuresti doar:

Lagerstroemia indica, 50 de ani, unica in Romania, Calea Victoriei 115

Juniperus thurifera din Cimitirul Bellu, femel, unic in tara.

Libocedrus decurrens, Serban Voda nr. 219, 0.55 m diametru

Magnolia yulan, Str. Polona, nr. 4

Dac-or mai fi existand... cine stie...
---

O poveste trista cu unul ( unii ? ) din copacii mentionati in cartea de mai sus, "Cei opt frati":
http://fotodusa.blogspot.com/2010/02/26-1992-cantaretul-de-culoare.html

---

http://madelin.wordpress.com/2010/04/01/zumzet-de-bucuresti/


---

Dragos Bora spunea...

Arborele de matase se inmulteste usor prin seminte. Am incercat de cum am vazut copacul dar am reusit doar dupa ce am aflat din revista "Practic - Idei pentru casa, gradina si apartament" ca semintele trebuie tinute la inmuiat vreo 24 de ora in apa calduta. :) La un an arata cam asa: http://imageshack.us/photo/my-images/39/amm3.jpg
Cei mai 'batrani' sint de 3 ani.

---

Mi-a mai placut si asta, in spatele blocului-turn de la Opereta,
dar n-au vrut semintele sa incolteasca cu nici un chip. Nici eu, spre rusinea mea, nu mi-am batut capul asa aflu ce e (din cartile pe care le am) ... :(

http://imageshack.us/photo/my-images/687/dsc03472tr.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/815/dsc03469a.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/28/dsc03470z.jpg/