miercuri, 29 aprilie 2009

O fantomă argintie


























Am dat peste balena asta în faţa casei lui Ilie Dumitrescu(sper să nu mă înşel). O maşină, simbol al luxului, acum un bătrân decrepit, care trăieşte din amintirea trecutului şi încearcă să-şi ascundă anii sub un strat gros de pudră. Aparenţele sunt mai importante decât realitatea. Privind fotografiile, veţi înţelege de ce spun asta.



Este un Rolls Royce Silver Shadow, care a cunoscut şi zile mai bune, prost recondiţionat şi vopsit, lovit pe ici, pe colo, cu piese de la alte maşini(vezi retrovizoarele), interiorul din piele, scorojit de soare. De departe e impresionant. De aproape îţi provoacă mila. Pentru a putea compara, prima imagine este aceea a unui exemplar în perfectă stare de funcţionare.

miercuri, 15 aprilie 2009

Frumoasele de odinioară



Îmi plac maşinile vechi. De unele mă leagă amintiri plăcute, din vremuri în care ne amăgeam şi visam, crezând că ar fi fost posibilă convergenţa sistemelor. Mă bucur să le reîntâlnesc pe străzile oraşului, şi sunt şi mai bucuros când le văd în stare de funcţionare. Câteva fotografii ale unor frumuseţi de odinioară nu cred că fac rău nimănui...




sâmbătă, 11 aprilie 2009

Frumuseţea de lângă noi



Între aceste fotografii nu este nicio legătură, în afară de faptul că surprind frumuseţea lumii în care trăim, şi pe care nu prea mai avem ochi s-o vedem.